Recent Changes - Search:

Agar uitgieten voor de gewone man

( updated: January 17, 2007, at 10:51 PM )
dead link reports, comments and suggestions welcome any time

Deze instructies leren je een techniek om Agar uit te gieten zonder zware condensvorming op de dekseltjes van de petrischaaltjes.

Ik stapel de petrischaaltjes 5-6 hoog voor de afzuigkap, waarna ik glazen kokend water maak.
Dan laat ik de agar afkoelen tot ongeveer 35'C, vlak voordat het stolt. Daarna giet ik de agar in de schaaltjes en meteen als zo'n stapeltje klaar is zet ik er een glas heet water bovenop.
Waarom? Water condenseert op koude oppervlakken. Als je de schaaltjes stapelt worden de deksels van de onderliggende schaaltjes verwarmd door de bodems van de schaaltjes die er bovenop liggen. Maar dit geldt niet voor het bovenste schaaltje waardoor dit, en de schaaltjes eronder in mindere mate, beslagen raken.

Als je nu een glas of mok heet water op het bovenste schaaltje zet, voorkomt dit condensatie door het dekseltje te verwarmen. Je ziet dat ik een vel papier voor de afzuigkap plaats, dit is om te voorkomen dat de schaaltjes te vlug afkoelen, deze maatregel voorkomt ook condensvorming.

Ik omwikkel agarschaaltjes met Glad Clingwrap, waarbij ik een stukje van de plasticfolierol afsnijd met een erg scherp mes.
Je kunt iedere soort plasticfolie gebruiken die gemaakt is van polyethyleen. Er zijn verschillen tussen merken, sommige werken beter dan andere.
Saran-folie is niet geschikt omdat het niet van polyethyleen is en dus geen lucht doorlaat.
Het omwikkelen van de petrischaaltjes voorkomt dat besmettingen de schaaltjes binnendringen en zorgen dat de schaaltjes makkelijker te bewerken zijn, omdat anders de schaalhelften los op elkaar liggen. Toch is het geheel luchtdoorlatend, wat voor de gaswisseling zorgt die voor groei onmisbaar is.Hallucinogenic Magic Mushrooms Information


1 vistors are currently browsing this page, 11 total.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on January 17, 2007, at 10:51 PM