Recent Changes - Search:

Het Bedekken van PF-Cakes

Dit document beschrijft een simpele methode om PF-Tek cakes van een deklaag te voorzien.

Benodigdheden:

  • Volledig doorgroeide PF-Cakes
  • turf of op turf gebaseerde potgrond
  • vermiculiet
  • vermalen kalksteen
  • water

Vermalen kalksteen bestaat voor het grootste gedeelte uit Calcium carbonaat (CaCO3), dus je kunt ook pure CaCO3 nemen of ieder materiaal met een hoog gehalte aan CaCO3 zoals witte kleikorrels voor de kattebak bijvoorbeeld.

Allereerst gaan we het bedekkingsmateriaal maken.
Vermeng 60% turf, 30% vermiculiet en 10% kalksteenpoeder (volumedelen) en vermeng deze goed. Roer er zoveel water in dat als je het zacht samenknijpt er net een klein beetje vocht uitdruppelt.

Doe dan het mengsel in een plastic zak of bedekte plastic schaal en bestraal het 5-10 minuten in de magnetronoven, afhankelijk van de samenstelling. Doel is om het dekmateriaal kokend heet te krijgen, en zodra dit het geval is kun je het eruit nemen, het mengsel in de schaal goed mengen of de zak doorschudden om de hetere delen met de koelere te vermengen. Laat het helemaal afkoelen op een schoon plekje.

Nadat de deklaag volledig afgekoeld is kunnen we overgaan op de volgende stap, het bedekken van de cakes.
Zet een schaal klaar waar je dekmateriaal (casing) in zal gaan. Iedere materiaalsoort is goed, maar het is ideaal als de schaal of bak geen licht doorlaat. Doet het dat wel, bedek de bak dan met aluminiumfolie om het licht buiten te houden. Dit kan aan de buitenkant of aan de binnenkant, net wat je handig vindt.

Hoe groot de container is die je gaat gebruiken is afhankelijk van hoeveel cakes je gaat bedekken.
In dit voorbeeld gebruik ik zes cakes, die precies in deze plastic bak passen. Ik heb de bak geverfd om het licht buiten te houden, als je dit op plastic wilt doen moet je wel eerst een grondverf aanstrijken anders pakt de verf niet op het plastic.

De diepte van de bak moet anderhalf tot tweeënhalve centimeter meer zijn dan de cakes hoog zijn om ze goed te kunnen bedekken. Als je alleen een lagere bak hebt kun je de cakes doormidden snijden of ze in een plastic bak doen, van buitenaf verkruimelen tot ongeveer knikkergrote stukken, en die in de bak aandrukken. Ikzelf prefereer het met hele cakes te werken omdat dit gewoonweg eenvoudiger is.

Zodra je de bakken hebt kun je de cakes in de potten "losmaken" door ze lichtjes met je hand te bekloppen, ofwel door ze direct in de bak te laten glijden. Stel de cakes zo op in de bak dat de ruimte zo goed mogelijk benut wordt..

Breng wat dekmateriaal tussen de cakes aan.

Breng nu losjes ongeveer anderhalve centimeter deklaag op de cakes aan. Druk het niet aan maar laat het losjes met ongelijkmatigheden.

Spray dan goed over de deklaag heen met schoon water, en zet de bak op de plaats waar de paddestoelen tot bloei zullen komen.
Na 5-10 dagen ontstaat er knopvorming en vormen zich kleine paddestoelen.

In de loop van de dagen zullen ze uitgroeien tot volgroeide paddestoelen.


Hallucinogenic Magic Mushrooms Information


1 vistors are currently browsing this page, 15 total.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on January 22, 2012, at 12:34 PM