Recent Changes - Search:

Casing pentru prăjituri PF

Acest articol descrie o procedură simplă de casing folosind prăjituri PF-Tek.

Vei avea nevoie de:

  • prăjituri PF-Tek colonizate
  • turbă sau pământ bazat pe turbă
  • vermiculită
  • făină de calcar / carbonat de calciu
  • apă

Făina de calcar este compusă aproape în întregime din carbonat de calciu (CaCO3), deci poţi folosi şi CaCO3 pur sau orice alt material sub formă de pudră care conţine un procentaj mare de CaCO3.

Pentru început trebuie să pregătim materialul pentru casing.
Combină 60% turbă, 30% vermiculită şi 10% carbonat de calciu ca volum, amestecă bine şi în timp ce amesteci adaugă apă astfel încât atunci când strângi uşor în pumn materialul de casing, puţină apă să picure din el.

Adaugă apoi amestecul într-un bol de plastic acoperit sau într-o pungă de plastic şi bagă-l la cuptorul cu microunde pentru 5-10 minute (alternativ îl poţi steriliza la oala sub presiune sau poţi steriliza amestecul la cuptor şi apoi să adaugi apa sterilizată şi ea prin fierbere). Scopul este să aduci amestecul la fierbere, iar apoi poţi să-l scoţi, să-l amesteci într-un bol sau să agiţi punga pentru a redistribui părţile mai fierbinţi şi apoi să-l laşi să se răcească complet (peste noapte) într-un loc curat.

După ce casingul este răcit complet putem să trecem la pasul următor, adăugarea lui la prăjituri.
Pregăteşte un container în care să pui casing-ul. Acesta poate fi din orice material: plastic, orice metal, ceramică… În mod ideal ar trebui să fie opac, dacă este translucid se pot forma gămălii (pins) înăuntrul casingului, ceea ce poate duce la probleme. Dacă containerul nu este opac, acoperă-l cu folie de aluminiu şi acoperă toţi pereţii exteriori pentru a nu lăsa lumina să intre. Alternativ poţi să acoperi şi interiorul containerului cu folie.

Mărimea containerului depinde de numărul de prăjituri la care vrei să aplici casing. În acest exemplu, folosesc 6 prăjituri, care se potrivesc perfect în containerul de plastic din poză. Am vopsit în negru pereţii containerului pentru a bloca lumina.

Adâncimea containerului trebuie să fie cu 1,5-2,5 centimetri mai mare decât înălţimea prăjiturilor. Dacă ai un container mai puţin adânc, poţi să tai prăjiturile în jumătate, sau chiar să le pui într-o pungă curată de plastic şi să le mărunţeşti din afară, astfel încât să obţii bucăţele de mărimea unei pietricele (2-3cm). Containerele mai mari sunt preferabile doar pentru că sunt mai uşor de folosit.

Odată ce ai containerele, detaşează prăjiturile lovind borcanul uşor cu palma, sau direct în container. Aranjează prăjiturile în container.

Adaugă nişte material de casing între prăjituri.

Aplică uşor cam 1-1,5cm deasupra prăjiturilor. Nu tasa materialul, ar trebui să rămână afânat iar suprafaţa să fie denivelată.

Apoi pulverizează apă curată din abundenţă asupra stratului de casing şi adaugă-l în terrariu.
După 5-10 zile vor apărea "gămălii" din care vor creşte mici ciuperci.

Acestea se vor maturiza pe parcursul următoarelor zile.Sporeworks.com


1 vistors are currently browsing this page, 9 total.

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on October 13, 2006, at 02:21 AM