Fungifun - Forum

Mushroom cultivation => Cultivation => Topic started by: funkyfunia on July 23, 2005, 01:15:33 AM

Title: can shroom grow w/o spore?
Post by: funkyfunia on July 23, 2005, 01:15:33 AM
okay, this can be a dumb question but i'm newbie and i wonder a lot.  so in the nature we find shroom out in the woods and animal poo.  Are these shroom got its spore flying from somewhere and landed on there and started to grow? or can we make the enviroment just like out in the nature ( humanity, water, sun, poo ) and expect shroom to grow?
Title: can shroom grow w/o spore?
Post by: ixitwistedixi on July 24, 2005, 03:11:17 PM
Thats like trying to grow weed without a seed. Or anything else for that matter. The only way you can grow shrooms without spores it to clone the shroom itself, which from the tek on this site i see that it is possible. Try looking at www.shroomery.org as well on teks about cloning but other than that i would advise getting a spore syringe from an online supplier like www.sporesdirect.com or www.spores101.com
Title: can shroom grow w/o spore?
Post by: funkyfunia on July 25, 2005, 02:08:53 AM
hey thanks, i found out that cali is illegal. problem occured big timE!
Title: can shroom grow w/o spore?
Post by: psilly on July 31, 2005, 08:58:32 AM
Quote
The only way you can grow shrooms without spores it to clone the shroom itself, which from the tek on this site i see that it is possible.
[snapback]711[/snapback]

"Give a man a spore supplier, and he shrooms for one day-
Teach a man to clone, and he shrooms for life."

(I think that's from Shakespeare).

Not only is cloning possible, it's also EASY and it requires no additional equipment!!!!  Admittedly, I have a much higher contam rate when I'm inoculating from cloned tissue as opposed to inoculating from spore solution, so there's a lot more spoilage and waste... but man oh man is the price ever right!!!!   :P