Fungifun - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

SMF - Just Installed

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - athornsbee

Pages: [1]
1
PF - Tek / Maybe I'm Wrong. Mycelium Growth?
« on: September 13, 2009, 07:23:18 AM »
So I was so excited to see these little white specs inside my jars, but maybe I was wrong. Could this be mycelium, my boyfriend thinks its just clumps of brown rice flour. The spots look like half pieces of rice, and are consistant throughout the jars. Now I'm just not sure.

2
PF - Tek / AT LAST
« on: September 12, 2009, 02:18:24 PM »
Some of you may or may not have read my previous post titled
 "Innoculation Complete, Now What?". Well heres an update.

I ended up scrapping my first attempt. The temperature was all wrong in my grow space. So, after 3 weeks of no growth, I finally gave in and opened my jars. To find that all of them were contaminated with Forest Green Mold. What a bummer. In reaction to some of the responses to my last post, I was beginning to worry that sporestore.com sent me bunk syringes. Although discouraged I began my second attempt less than a week ago, and I am already seeing my first signs of mycelium growth, in just 3 days. I am relieved and ultimately suprised that this second attempt has worked, after all the trouble I was having with my first. Thanks for all the advice. I am so excited, and can't wait to post some pictures.

3
PF - Tek / Inoculation Complete. Now what?
« on: August 31, 2009, 10:22:54 PM »
I am a beginner at this, and I just recently began my first attempt. I have inoculated 12 jars with 2 different types of spores. It has been 2 weeks since, and nothing seems to be happening at all. I had one jar contaminated and no signs of contamination with any of the other jars, but there are also no signs of any mycelium forming. I can tell where we have inserted the syringes into each jar becuase the substrate looks wet in those areas, but as I said before there are absolutely no signs of mycelium formation. Anyone have any advice as to what could be wrong? What things could I try to promote the formation of mycelium?

Pages: [1]