Fungifun - Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

SMF - Just Installed

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ynniks

Pages: [1]
1
PF - Tek / noob on 2nd grow...help?
« on: July 10, 2013, 10:04:03 AM »
Hi, I'm a noob, on my second grow now with golden teachers, my first grow was with Ecuador strain(4 syringes), I used the pf tek, I must've gotten my subtrate mixture ratio wrong cause it took forever to colonize and I didn't even notice pins at all, had "in vitro" going basically, with massive 1 or 2 shrooms growing in the whiskey glasses after 7 weeks of innoculating.I only birthed them 2 weeks later, and some didn't have any signs of growth at all, anyway, i birthed  eventually and received shrooms for 8 weeks whilst in fruiting chamber, amounting to 300g fresh weight.Is this normal?I thought I would get 10g dry weight per cake?they were extremely visual and potent though...I had 4 syringes and basically innoculated 10 glasses per syringe, 10 of which didn't even start to colonize, and 9 more colonized in patches then just stopped(threw away 19 glasses). So I only birthed 21 cakes and got that 300g in fresh weight.

Now with my teacher strain they colonized beautifully in a quick manner, I improved my substrate ratio by mixing per glass, opposed to mixing one huge batch and filling each glass as previously done with ecuador.I birthed 12 after 6weeks 3 days of innoculation, they've been sitting in FC for 7 days and only seeing 1 cake with about 6 tiny shrooms growing now, they are in a SGFC with an inch of perlite, I mist once in the morning, once at night, and fan bout 3 times a day. I dunked and rolled before I birthed them, so the mycellium is growing over the dry verm now and not seeing much growth.Am I just being impatient?

I've been trying different methods of heating whilst in incubation, first I just kept it above my fridge and was getting an average of about 24C( but it fluctuated a lot from night to day), then I got a reptile pad and got the temp to 28C(constantly but was worried I was putting too much heat to the bottom of the glass),I can't heat all my glasses like that(cause I have too many), so I got a fish tank heater and placed it in a shallow plastic container with water, I set the temp to 28C and placed the glasses directly in the water, I don't see why I have to put the heater in a tote of water, then put another tote on top that with the glasses in a dry tote, anyway, so mine are in the water and they colonizing fine.

could I just get some feedback on this please. I've read way too much contradicting stuff as it is

2
PF - Tek / Re: Fruiting Chamber questions?!?!
« on: July 10, 2013, 12:50:05 AM »
Hi, I'm a noob, on my second grow now with golden teachers, my first grow was with Ecuador strain(4 syringes), I used the pf tek, I must've gotten my subtrate mixture ratio wrong cause it took forever to colonize and I didn't even notice pins at all, had "in vitro" going basically, with massive 1 or 2 shrooms growing in the whiskey glasses after 7 weeks of innoculating.I only birthed them 2 weeks later, and some didn't have any signs of growth at all, anyway, i birthed  eventually and received shrooms for 8 weeks whilst in fruiting chamber, amounting to 300g fresh weight.Is this normal?I thought I would get 10g dry weight per cake?they were extremely visual and potent though...I had 4 syringes and basically innoculated 10 glasses per syringe, 10 of which didn't even start to colonize, and 9 more colonized in patches then just stopped(threw away 19 glasses). So I only birthed 21 cakes and got that 300g in fresh weight.

Now with my teacher strain they colonized beautifully in a quick manner, I improved my substrate ratio by mixing per glass, opposed to mixing one huge batch and filling each glass as previously done with ecuador.I birthed 12 after 6weeks 3 days of innoculation, they've been sitting in FC for 7 days and only seeing 1 cake with about 6 tiny shrooms growing now, they are in a SGFC with an inch of perlite, I mist once in the morning, once at night, and fan bout 3 times a day. I dunked and rolled before I birthed them, so the mycellium is growing over the dry verm now and not seeing much growth.Am I just being impatient?

I've been trying different methods of heating whilst in incubation, first I just kept it above my fridge and was getting an average of about 24C( but it fluctuated a lot from night to day), then I got a reptile pad and got the temp to 28C(constantly but was worried I was putting too much heat to the bottom of the glass),I can't heat all my glasses like that(cause I have too many), so I got a fish tank heater and placed it in a shallow plastic container with water, I set the temp to 28C and placed the glasses directly in the water, I don't see why I have to put the heater in a tote of water, then put another tote on top that with the glasses in a dry tote, anyway, so mine are in the water and they colonizing fine.

could I just get some feedback on this please. I've read way too much contradicting stuff as it is


Pages: [1]